Folwark Karczemka Wellness and Restaurant

Folwark Karczemka / Restauracja / Stół Hrabiego Wilhelma
urlop w Polsce
twitter/folwarkKarczemka google/folwarkKarczemka facebook/folwarkKarczemka mail folwarkKarczemka

Restauracja

Sale

Bankietowa Myśliwska Bar z tarasem Winiarnia

Specjalności

Śniadania Ślub i Wesele Szeroka karta alkoholi Stół Hrabiego Wilhelma Regionalne przysmaki Imprezy w plenerze Room Service Five o'clock Tea Szczególne uroczystości

Krótka rekomendacja

Kuchnia
Unikalna mieszanka kuchni polskiej i europejskiej
Lokalizacja
XIX wieczny młyn z odrestaurowanymi salami, piwnicami i tarasami
Stylistyka
Skrupulatnie odtworzone wnętrza w stylu vintage
Rezerwacja
Rekomendowana telefonicznie

Stół Hrabiego Wilhelma

Specjalnie przygotowany pod zamówienie stół, udekorowany kwiatami, nakryty najznamienitszą porcelaną z epoki przełomu XIX i XX wieku. Ręcznie wytwarzanymi kieliszkami do wody oraz wina, cudownymi sztućcami i niepowtarzalną atmosferą arystokratycznej a za razem romantycznej kolacji. Oferta skierowana jest do gości pobytowych i jest indywidualnie przygotowywana uwzględniając życzenia gości. Przy wyborze “Stołu Hrabiego Wilhelma” możliwe jest ustalenie menu i listy trunków spoza karty zgodnie z gustem zamawiającego.

Aby zarezerwować zadzwoń:

+48 601 306 741

" Jedzenie to coś bardzo ważnego, co się celebruje i przy czym zawsze można mówić i marzyć."

Rok 1855 był przełomowym dla ludności mieszkającej w Karczemce. Wszyscy z niepokojem wyczekiwali dnia, w którym do folwarku zawita nowy właściciel. Różne historie słyszano na jego temat, jedni powiadali, że jest mężczyzną w sile wieku, o srogim obliczu, inni natomiast powiadali, że łagodny z niego człowiek, jednak bardzo wybuchowy. Z dniem jego przybycia zorganizowano wielkie przyjęcie powitalne na jego cześć. Stoły suto zastawiono najlepszymi przysmakami, aby sprawić jak najlepsze wrażenie na nowym właścicielu. Każdy przygotował swoje popisowe dania.

" Karta win zawiera: szampany i wina musujące, wina białe i różowe, suthern i ice wine, wina czerwone, likiery ii miody, wódki i nalewki, cogniac oraz whisky."